Ζωοτροφές και κατηγορίες

Μια εισαγωγή στην ορολογία που θα δείτε στις αγαπημένες σας τσάντες φαγητού.

Η διατροφή των κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι περίπλοκη. Οι εταιρείες τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα αναπτύσσουν τρόφιμα για να σας διευκολύνουν να τροφοδοτείτε το κατοικίδιο ζώο με πλήρη και ισορροπημένη διατροφή χωρίς να κερδίζετε διδακτορικό. στην ζωική διατροφή. Αλλά οι εταιρείες κατασκευάζουν τρόφιμα που βασίζονται σε διαφορετικές πεποιθήσεις. Τι είναι σωστό για το κατοικίδιο ζώο σας τελικά εξαρτάται από εσάς. Εδώ εξηγούνται μερικές από τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τα τρόφιμα για ζώα συντροφιάς, για να σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση.

Ειδικοί τύποι ζωτικής φάσης

Τα τρόφιμα για κουτάβια, ενήλικες και μεγάλα κατοικίδια ζώα αναπτύσσονται για να αντιμετωπίσουν τις ειδικές διατροφικές ανάγκες των σκύλων ή των γατών σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Το κουτάβι είναι πιο διατροφικά πυκνό καθώς τα κουτάβια που μεγαλώνουν χρειάζονται περισσότερες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώσουν υγιείς και ισχυρές. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό τα κουτάβια να μην αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρθρώσεις και οστά που δεν είχαν χρόνο να αναπτυχθούν σωστά. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι και οι γάτες χρειάζονται λιγότερη ενέργεια από το φαγητό τους, αλλά πιθανότατα επωφελούνται επίσης από χαμηλότερα επίπεδα μερικών ορυκτών, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν περιττό άγχος στα εσωτερικά όργανα (όπως η επίδραση του νατρίου στα νεφρά). Αν και δεν είναι τεχνικά ένα «στάδιο της ζωής», τα τρόφιμα ελέγχου βάρους είναι παραδοσιακά επίσης ένας από τους τύπους ζωής στάδιο που περιλαμβάνονται σε μια σειρά από τρόφιμα.

Συγκεκριμένα τρόφιμα ανα ράτσα

Πολλές μάρκες τροφίμων σκυλιών διατίθενται σε μικρές και μεγάλες φόρμουλες φυλών, για να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες μικρών σκυλιών όπως οι Chihuahuas και τα μεγάλα σκυλιά όπως οι Λαβδούρι Retrievers. Τα μικρά σκυλιά είναι συνήθως πολύ δραστήρια και απαιτούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας στην καθημερινή κατανομή τους. Οι μεγάλες φυλές χρειάζονται το σωστό επίπεδο θερμίδων σε ένα φαγητό που θα ικανοποιήσει τα μεγαλύτερα στομάχια τους χωρίς να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Μια εταιρεία τροφών για κατοικίδια, Royal Canin, έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να αναπτύξει ξηρά τρόφιμα για συγκεκριμένες φυλές, όπως τα μπουλντόγκ, οι γερμανικοί βοσκότοποι, τα σιαμέζικα, τα μαονέζικα και πολλά άλλα.

Φόρμουλες για ολα τα στάδια ζωής

Από την άλλη πλευρά, πολλά τρόφιμα είναι διαθέσιμα που είναι κατάλληλα για το υγιές κατοικίδιο ζώο σας, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Με τη διατροφική γνώση που έχουν οι επιστήμονες και οι διατροφολόγοι, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο φαγητό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κουταβιών ή των γατών, καθώς και των κατοικίδιων ζώων. Η πρόσθετη διατροφή που απαιτείται από την ανάπτυξη των κατοικίδιων ζώων διαπιστώνεται με την αύξηση της ποσότητας των τροφίμων, αντί να αλλάξει ο τύπος των τροφίμων που τρέφονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα τρόφιμα που έχουν συνταχθεί για όλα τα στάδια ζωής πληρούν ή υπερβαίνουν τα συνιστώμενα θρεπτικά επίπεδα που αναγνωρίζονται στη βιομηχανία τροφίμων για ζώα συντροφιάς. Αναζητήστε τη δήλωση του AAFCO, αναφέροντας ότι η τροφή είναι πλήρης και ισορροπημένη για όλα τα στάδια της ζωής.

Περιορισμένοι τύποι πρωτεΐνης κρέατος

Όταν ένα σκυλί παίρνει μια τροφική αλλεργία, είναι σχεδόν πάντα ως απάντηση σε μια πρωτεΐνη στο φαγητό του. Υπάρχει υποψία ότι η επανειλημμένη έκθεση στην ίδια πρωτεΐνη συστατικών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας σε ορισμένους σκύλους. Σε άλλα σκυλιά, μια αλλεργία ακολουθεί μια αναταραχή ή ασθένεια (ακόμη και μια ήπια) στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα παίρνει εξαπατημένο να σκέφτεται ότι η πρωτεΐνη της τροφής ήταν η αιτία και αντιδρά σε αυτήν – συχνά εμφανίζεται ως κόκκινο φαγούρα δέρμα ή δακρυϊκά μάτια. Οι τροφικές αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν με οποιαδήποτε πρωτεΐνη συστατικών τροφίμων, είτε πρόκειται για ζώα είτε για φυτά. Η λύση είναι να αφαιρεθεί αυτή η πρωτεΐνη από τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου, αλλά όταν εμφανίζεται σε τρόφιμα που παρασκευάζονται από μια ποικιλία κρέατος, σιτηρών ή φυτικών συστατικών, είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο ένοχος.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναπτύχθηκαν μερικές τροφές για σκύλους με περιορισμένες πηγές συστατικών που περιέχουν πρωτεΐνες: για την εξάλειψη της έκθεσης σε πιθανά αλλεργιογόνα. Τα αρνιά και τα τρόφιμα με βάση το ρύζι αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά ως εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές συνταγές κοτόπουλου και αραβοσίτου. Μοναδικές πρωτεΐνες όπως το κυνήγι ή η πάπια έχουν επίσης εισαχθεί για να διαφοροποιήσουν τη διατροφή ενός σκύλου, ελπίζοντας ότι διατηρούν αλλεργίες πρωτεΐνης στον κόλπο, ή παρέχουν ανακούφιση για σκύλους που είναι αλλεργικοί σε πιο τυποποιημένες διατροφές.

Τι είναι το AAFCO;

Η Ένωση Αμερικανών Υπευθύνων Ελέγχου των Ζωοτροφών (AAFCO) είναι μια συμβουλευτική ομάδα που συνιστά τα θρεπτικά προφίλ για τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα προφίλ έχουν γίνει ευρέως αποδεκτά ως πρότυπα σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων για ζώα συντροφιάς. Θα βρείτε μια δήλωση ‘AAFCO’ στις περισσότερες τροφές για σκύλους και γάτες, δηλώνοντας ότι τα τρόφιμα ικανοποιούν τα προφίλ θρεπτικών ουσιών AAFCO, τα οποία με τη σειρά τους επιτρέπουν στους κατασκευαστές να χαρακτηρίζουν τα τρόφιμά τους ως πλήρη και ισορροπημένα. Θέλετε να ταΐσετε τροφές κατοικίδιων ζώων που είναι πλήρεις και ισορροπημένες για να διασφαλίσετε ότι καλύπτονται όλες οι ανάγκες διατροφής που έχει το κατοικίδιό σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων δεν θέλουν να τροφοδοτούν το κατοικίδιο ζώο τους μόνο ένα είδος πρωτεΐνης κάθε μέρα για χρόνια. Εάν ανησυχείτε για αυτό, σκεφτείτε να περιστρέψετε τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας αγοράζοντας διαφορετικές τροφές με βάση το κρέας, είτε από την ίδια μάρκα είτε εντελώς διαφορετική, κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο φαγητό. Με ορισμένα κατοικίδια ζώα είναι σημαντικό να μεταβαίνετε σιγά-σιγά ανάμεσα σε διαφορετικά τρόφιμα προσθέτοντας ένα κομμάτι από το νέο στις τελευταίες μερίδες του προηγούμενου φαγητού, έτσι ώστε το πεπτικό σύστημα να μπορεί να προσαρμοστεί. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να περιστρέψετε διαφορετικά τρόφιμα στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας για να αποφύγετε την ανάπτυξη αλλεργιών και βεβαιωθείτε ότι παρέχετε όλα τα ποικίλα θρεπτικά συστατικά που απαιτεί το σκυλί σας για βέλτιστη υγεία.

Πολλαπλοί τύποι πρωτεΐνης κρέατος

Τα σκυλιά και οι γάτες είναι σαρκοφάγα και αγαπούν τη γεύση του κρέατος. Η προσθήκη πολλαπλών πηγών ζωικών πρωτεϊνών, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια και τα ψάρια στο ίδιο φαγητό, συμβάλλουν στην αύξηση της ευκολίας – η μεγάλη γεύση που κρατάει το ζώο σας να επιστρέφει για περισσότερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι λογικό ότι μια τροφή για ζώα συντροφιάς με τέσσερις ή πέντε διαφορετικές ζωικές πρωτεϊνικές πηγές θα περιέχει λιγότερα από κάθε μία από μια τροφή που προέρχεται από ένα μόνο κρέας. Ωστόσο, μια αλλεργία μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί η προσβλητική πρωτεΐνη και επίσης λιγότερες «μοναδικές» πρωτεΐνες που θα αλλάξουν μετά από να τροφοδοτήσουν τόσους πολλούς ταυτόχρονα.

Ολιστική

Οι ολιστικές τροφές για κατοικίδια ζώα αρχίζουν συνήθως με ολόκληρα και κατά προτίμηση φρέσκα υλικά, όπως το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά. Η χρήση συστατικών όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη φυσική τους κατάσταση αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης. Από την άλλη, αποφεύγοντας τα συστατικά που δεν είναι υγιεινά και φυσικά, όπως τα υποπροϊόντα, τα τεχνητά χρώματα και τα συντηρητικά ή ακόμα και η εξευγενισμένη ζάχαρη, αποτελούν επίσης μέρος της ολιστικής προσέγγισης για τα τρόφιμα για ζώα συντροφιάς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι περισσότερες τροφές χωρίς δημητριακά και βιολογικά προϊόντα συντροφιάς είναι επίσης ολιστικά τρόφιμα. Πολλά ολιστικά τρόφιμα παρασκευάζονται με ολόκληρους κόκκους, όπως ολόκληρο καστανό ρύζι, ανταποκρινόμενοι στην πεποίθηση ότι τα θρεπτικά συστατικά και οι ίνες σε ολόκληρους κόκκους είναι άξια συστατικά και ευεργετικά για το κατοικίδιο ζώο σας.

Grain free

Τα τρόφιμα χωρίς δημητριακά γίνονται σύμφωνα με την πεποίθηση ότι επειδή τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι πιθανό να τρώνε δημητριακά σε «άγρια», τα τρόφιμά τους δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν κανένα στη σύγχρονη εποχή. Ενώ τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα χωρίς κόκκους είναι διαθέσιμα εδώ και αρκετό καιρό, τα ξηρά τρόφιμα χωρίς κόκκους αυξάνονται σε δημοτικότητα και πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων αναφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα κατοικίδια ζώα αγαπούν τη γεύση αυτών των τροφίμων – πιθανώς επειδή τα περισσότερα παρασκευάζονται με πολλαπλές πρωτεΐνες κρέατος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένα τρόφιμα χωρίς κόκκους είναι συχνά υψηλότερα σε πρωτεΐνες και θερμίδες από τα παραδοσιακά τρόφιμα που περιλαμβάνουν κόκκους όπως το ρύζι ή το σιτάρι. Όταν τρώτε τροφές χωρίς δημητριακά, παρακολουθείτε το βάρος και την πρόσληψη τροφής του κατοικίδιου ζώου σας για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση τροφής και τα πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα με υπερβολικό βάρος.

Οργανική τροφή

Τα βιολογικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών τροφών για κατοικίδια ζώα, είναι κατασκευασμένα από συστατικά που καλλιεργούνται ή εκτρέφονται χωρίς φυτοφάρμακα, συνθετικά λιπάσματα, ορμόνες ή αντιβιοτικά. Η επιλογή της βιολογικής τροφής για ζώα συντροφιάς είναι μια προσωπική επιλογή για το κατοικίδιο ζώο σας, όπως και για τον εαυτό σας και την ανθρώπινη οικογένειά σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα βιολογικής πιστοποίησης, είτε ένα προϊόν όπως μια τροφή για ζώα συντροφιάς είναι απολύτως οργανική ή εν μέρει οργανική.